Vandaag kregen we een brief van Bres accommodaties, onze verhuurder. Hoewel de regels om het Coronavirus al duidelijk zijn vonden we het toch belangrijk de brief te publiceren zodat deze voor iedereen leesbaar is.

Hieronder is de brief.

We leven inmiddels bijna een jaar met het coronavirus en dat heeft een flinke impact op ons allemaal. Het jaar 2020 was zeker niet altijd even makkelijk. We willen het liefste allemaal minder alleen zijn, meer samen en vooral actief bezig zijn. Dat voelen we privé en op het werk. We hadden gehoopt dat het nieuwe jaar, 2021, een nieuw begin zou zijn waarin corona geen centrale rol meer speelde in ons leven. Helaas hebben we nog altijd te maken met het coronavirus en de strenge maatregelen om het virus terug te dringen. De afgelopen periode is voor iedereen zwaar geweest. Gelukkig is er gisteravond tijdens de persconferentie enigszins perspectief geboden en daarmee lijkt er een beetje licht te komen aan het einde van de tunnel, al zal de weg nog lang zijn. 

Gisteravond hield het demissionair kabinet weer een persconferentie waarin werd aangegeven dat de lockdown wordt verlengd tot en met dinsdag 2 maart 2021. Gelukkig kunnen er ook een klein aantal coronamaatregelen worden afgebouwd. Zo mogen alle kinderen in het basisonderwijs vanaf maandag 8 februari 2021 weer naar school, ook het speciaal basisonderwijs en de kinderopvang gaan dan weer open. Dit betekent dat het bewegingsonderwijs in onze accommodaties vanaf maandag 8 februari 2021 weer van start zal gaan. Het is ontzettend fijn dat kinderen weer naar school kunnen gaan en hier hun lessen kunnen volgen. Ook voor ouders is het fijn dat de scholen weer open gaan. Het combineren van thuiswerken en het zorgen voor (jonge) kinderen vraagt veel van ouders. 

Waar de basisscholen en kinderopvang open gaan, blijven naschoolse opvang en de bso’s voorlopig gesloten. Kinderen van diverse scholen komen hier bij elkaar en dit zorgt ervoor dat het besmettingsgevaar groter is. Om het besmettingsgevaar rondom het coronavirus zo laag mogelijk te houden, vragen wij u (en iedereen vanaf 13 jaar) om een mondkapje te dragen in onze accommodaties. 

Buiten het bewegingsonderwijs voor basisschoolkinderen, blijven onze accommodaties helaas nog gesloten tot en met dinsdag 2 maart 2021. Alle losse of seizoenshuur wordt kosteloos geannuleerd tot en met 2 maart 2021, u hoeft hier niets voor te doen. Voor nu kijken wij er naar uit om de basisschoolkinderen vanaf aanstaande maandag weer te mogen ontvangen in onze accommodaties. Laten we hopen dat binnenkort onze accommodaties weer toegankelijk zijn voor iedereen. Tot die tijd, let op uzelf en elkaar. Hou vol! 

Met vriendelijke groeten,

Bres Accommodaties 

   

           

About Author:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *